Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kedden üzemkezdetre teljesen helyreállt a vasúti közlekedés

Cikk:

MÁV ZRt.
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest, 2008. április 8., 5.00 óra

A vasúttársaságok (MÁV Zrt., MÁV-START Zrt.) szakemberei április 8-án, kedden a hajnali üzemkezdetre teljesen helyreállították a vasúti közlekedést, visszaállt a menetrend a rendes kerékvágásba. A vonatok nagy része már hétfő délután is közlekedett.  

Már minden vonalon utazhatnak a távolsági IC-vonatokkal és a budapesti elővárosi vonatok mindegyike közlekedik, a távolsági gyors- és személyvonatok forgalma is normalizálódott. A nemzetközi járatok menetrendszerűen érkeznek és indulnak.

Hétfőn napközben még voltak késések és járatkimaradások, de már a délutáni csúcsforgalomban minden vonalon biztosított volt az eljutás. A vasúttársaságok ezúton is elnézést kérnek az utasoktól a VDSzSz Szolidaritás munkabeszüntetése miatti késésekért és kényelmetlenségekért.

A sztrájk felfüggesztését követően április 7-én éjfélig valamennyi Volán táraság elfogadta még a  MÁV-START Zrt. által kiszolgáltatott, érvényes vasúti bérleteket (Havibérlet, Félhavi bérlet, 30 napos bérlet, Tanuló bérlet, 30 napos Tanuló bérlet, Tanuló félhavi bérlet) illetve a MÁV tényleges és családtagok arcképes igazolványait és a BKSZ által kibocsátott BEB bérleteket és kiegészítő bérleteket.

Április 7-én az InterCity (IC) vonatokat helyjegy és pótjegy megváltása nélkül vehették igénybe az utasok, az elővételben április 7-re megváltott helyjegyet, pótjegyet visszatérítette a személyszállító vasúti társaság.

Amennyiben az utasok a várható vonatkésés miatt az utazás megkezdése előtt lemondtak az utazásról, a fizetett menetdíjat, IC/IP pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül visszatérítették. A sztrájk miatt elmaradó IC, IP vonatokra megváltott helyjegyek, pótjegyek árát kezelési költség levonása nélkül téríti vissza a MÁV-START.

A megvásárolt menetjegyek, IC/IP pótjegyek visszatérítése a sztrájk meghirdetésének időpontjától, a sztrájk lemondását vagy felfüggesztését követő 3. nap 24.00 órájáig - április 10-én, csütörtök éjfélig - igényelhető költségmentesen, vagyis kezelési költség nélkül.

Amennyiben a nemzetközi vonat elmaradása miatt mondtak le az utazásról, a Magyarországon váltott nemzetközi menetjegy árának és a helybiztosítási díj kezelési költség levonása nélküli visszatérítésére jogosultak az utasok. Más vasút által kiállított menetjegyek árának visszatérítésére nincs lehetőség, az ilyen jegyeket a kiadó vasút általi visszatérítéshez igazoltatni kell.

Ugrás vissza Ugrás vissza...