Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:MÁV: Október 25-én kezdődik a téli időszámítás

Cikk:

MÁV Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest, 2009. október 22.


Idén, október 25-én vasárnap hajnalban lesz az óraigazítás – ekkor kezdődik a téli időszámítás. Az órákat hivatalosan október 25-én vasárnap hajnali három órakor egy órával állítják vissza hajnali kettő órára. A MÁV menetrendjét emiatt nem kell módosítani. Néhány nemzetközi vonat azonban a határállomáson, illetve a belföldi járatok a kiinduló állomásokon várják be a téli időszámítás szerinti indulási időt.

A nemzetközi vonatok közül a Bécs–Budapest–Bukarest–Budapest–Bécs útvonalon közlekedő Dacia expressz mindkét járatát Magyarországon éri az óraátállítás. A Budapestről Bukarestbe induló Dacia nemzetközi gyorsvonat Lőkösházán, a Bukarestből Budapestre tartó Dacia expressz Békéscsabán várja be a téli időszámítás szerinti indulási idejét. A Beograd nemzetközi gyorsvonat Belgrád felől érkező budapesti járata Kiskunhalason várakozik a téli időszámítás szerinti indulási időre.   

Ami a belföldi vonatokat illeti, hajnalban csak néhány vonat közlekedik. Azokat a kettő és három óra közötti személyvonatokat, amelyek menetrend szerint hajnali három óráig nem érkeznek meg a célállomásukra, a vonatindító állomások már a téli időszámítás szerint indítják. Ennek megfelelően október 25-én a Székesfehérvárról Budapest-Déli pályaudvarra 2 óra 52 perckor induló, a Somoskőújfaluról Hatvanba 2 óra 17 perckor, a Lajosmizséről Ócsára 2 óra 50 perckor, a Mátészalkáról Zajtára 2 óra 50 perckor és a Mátészalkáról Tiborszállásra 2 óra 55 perckor induló vonat, továbbá a Dombrádról Herminatanyára 2 óra 38 perckor, Balsáról Herminatanyára 2 óra 56 perckor induló vonatpótló autóbusz csak az óraigazítás után, immár a téli időszámítás szerint indul.

Ugrás vissza Ugrás vissza...