Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálhoz és az Ügyfélkapuhoz kapcsolódóan 2017.07.24-én (hétfő) 22:00 órától 2017.07.25-én (kedd) 02:00 óráig infrastruktúra karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Szíves megértését és türelmét köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Médiatanács: 20 milliós pályázat forgatókönyvírásra és filmtervek fejlesztésére

Cikk:

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Szóvivői iroda
Budapest, 2011. november 17.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 20 milliós keretösszeggel pályázatot írt ki tévéfilm-forgatókönyvek írására és tévéfilmtervek fejlesztésére.

A Médiatanács által most kibocsátott új szemléletű pályázati felhívás figyelembe vette a filmszakmai konzultációkon felmerült javaslatot, miszerint a hazai filmipar örömmel venné, ha tévéfilmes forgatókönyvek és filmtervek magalkotását is támogatná a hatóság. A televíziós filmalkotások forgatókönyveire és filmterveire idén 20 milliós pályázati keretösszeg áll rendelkezésre.

A Médiatanács fontos célja, hogy a tehetséges alkotókat az ötlettől a megvalósításig, a filmtervektől a gyártásig támogassa. A forgatókönyvek és filmtervek készítésének támogatásával a Médiatanács biztos alapot kíván nyújtani a magyarországi közszolgálati televíziókban vetítendő, értékes televíziós filmalkotások megszületéséhez. A mostani kiíráson nyertes forgatókönyvekből és filmtervekből magas színvonalú klasszikus televíziófilmek és filmsorozatok készülhetnek. A gyártás támogatását szolgáló újabb pályázatokat a Médiatanács előreláthatólag a jövő év első negyedében hirdeti meg.

A Médiatanács megválasztotta a pályázatot elbíráló bizottság munkatársait. Az elnöki tisztet Medveczky Balázs tölti be. A televíziófilm-forgatókönyvek és -tervek fejlesztésével foglalkozó bizottság tagja továbbá Bereményi Géza, író, filmrendező és Szálinger Balázs, író, költő, fordító.

A pályázati kiírás további részleteiről péntektől a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ugrás vissza Ugrás vissza...