Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:A demokratikus rendszer lezüllesztésének újabb cinikus és hazug fejezete a Legfelsőbb Bíróság elnökéről szóló mai parlamenti szavazás

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
2009. június 15.

A magyar demokrácia és a jogbiztonság szempontjából kiemelt szerepet játszik a Legfelsőbb Bíróság és annak vezetése. Egy éve már, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnök nélkül működik, és ez gyengíti a jogbiztonságot. A jogbiztonság és a demokratikus intézményrendszer erősítése érdekében, és azért, hogy végre lezáruljon az immár egy éve húzódó ügy, Bajnai Gordon miniszterelnök támogatta Baka András jelölését a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára. A miniszterelnök Baka Andrást szakmailag és emberileg is megfelelő jelöltnek tartja.

A jelöltről a kormányt támogató Magyar Szocialista Párt is egyértelmű döntést hozott, amelyet még a szavazás előtt, a nyilvánosság előtt ismertetett. A szavazás eredménytelensége azonban a magyar demokrácia lezüllésének egy újabb szomorú fejezete. Szomorú, mert bizonyos politikai erők cinikus, hazug játékká alacsonyították az elnökválasztást. Az ellenfelüket nyilvánosan megvádoló politikai erők nemcsak a nyilvánosság felé tartoznak elszámolással. El kell számolniuk saját lelkiismeretükkel is.

Kormányszóvivői Iroda

Ugrás vissza Ugrás vissza...