Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Bajnai Gordon rendőri elismerő okleveleket adott át

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
2009. július 10.


Bajnai Gordon miniszterelnök ma elismerő okleveleket adott  át nyolc  rendőrtisztnek, akik szolgálatot teljesítettek az Erzsébet téren 2009. július 4-én lezajlott, engedély nélküli demonstráció kezelésében, az alkalmanként erőszakossá váló tömeg elleni szakszerű intézkedésben, a rend fenntartásában. Az eseményen részt vett Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint több rendőri vezető.

A Parlament Nándorfehérvári termében rendezett rövid eseményen a miniszterelnök kijelentette: "Köszönet illeti önöket és parancsnokaikat azért a munkáért, amelyet a rend fenntartása, Budapest és az ország többségének nyugalma érdekében végeztek." Bajnai Gordon hozzátette: "...az állampolgárok joggal várják az államtól Magyarország minden részén, a legkisebb településen, vagy éppen egy nagyvárosban, hogy szavatolja a biztonságot, tegyen meg mindent a rend védelme érdekében. Célunk, hogy a törvénytisztelő állampolgároknak ne lehessen oka a félelemre, sem származásuk, sem bizonyos csoportok megfélemlítő magatartása miatt.”

A kormány célja az is, hogy a bűnelkövetőkkel szemben kellő szigorral, de  minden esetben a törvényi előírások szerint lépjen fel a hatóság, a jogszabályokat sértők cselekedetüknek megfelelő mértékű, arányos eljárásban részesüljenek. A  kormány mindent megtesz a biztonság  szavatolása és annak érdekében, hogy végre rend legyen Magyarországon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...