Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ütemterv szerint épül az Enesét elkerülő útszakasz

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivőői Iroda
2010. február 5.


Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében épül a 85. sz. főút Enesét elkerülő hét kilométeres szakasza.  A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a kivitelező konzorcium a téli időszakban is végzi az előkészítő és szervező munkát annak érdekében, hogy a szakasz határidőre elkészülhessen.

Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter 2010. február 5-én Enesén, a beruházás hivatalos rendezvényén elmondta: „A térségben a Győr és Sopron, illetve a Győr és Szombathely közötti közúti kapcsolat korszerűsítése kulcsfontosságú a gazdaság további fejlődése szempontjából, mint ahogy az Enesét elkerülő útszakasz megépítése egy újabb lépés a régió nagyvárosai közötti, a XXI. századi igényeknek megfelelő, a közlekedők számára biztonságosabb összeköttetés megteremtéséhez. Az elkerülő út az összeköttetés metaforáját jelenti majd Enese életében is, a forgalom által kettészakított település újraegyesítésének lehetőségét nyújtja: biztonságos, egészségesebb környezetet, komfortos mindennapokat.”

A miniszter szólt arról is: annak érdekében, hogy az erős átmenő forgalommal terhelt települések élhetőbbé válhassanak, a kormány kiemelt prioritásként kezeli az elkerülő utak megépítését segítő hazai és uniós források biztosítását, aminek eredményeképpen az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében jelenleg is számos elkerülő út épül Magyarországon. Közel 100 kilométer út megépítését szolgáló projekt már rendelkezik támogatási szerződéssel, ebből több mint 60 kilométeren pedig már folyik a munka – tette hozzá Molnár Csaba.

A kancelláriaminiszter a rendezvényen meghallgatta a NIF Zrt. jelentését a beruházás előrehaladásáról. A tájékoztatón elhangzott, hogy a kivitelezési munkálatok az ütemterv szerint haladnak. A nyomvonalon lévő öt híd mellett létesített próbacölöpök próbaterhelés-eredményeit kiértékelték, januárban megkezdődhetett a hidak kiviteli terveinek véglegesítése cölöphossz és cölöpszám vonatkozásában. A 2x2 sávos elkerülő út nyomvonala által érintett gázelosztó vezetékek kiváltásának és a rábapatonai gázfogadó állomás átépítésének munkái is a tervek szerint folynak. A Kulturális Örökségvédelmi Szolgálat a kivitelezés ideje alatt szakfelügyeleti tevékenységet folytatott, régészeti feltárásra/leletmentésre még további három helyen kerülne sor.

Ugrás vissza Ugrás vissza...