Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:A délutáni órákra visszaállhat a menetrendszerű közlekedés

Létrehozva: 2008. február 25.
Módosítás: 2008. február 25.
Forrás: MÁV Zrt.

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

MÁV ZRt.
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest, 2008. február 25., 10.30 óra

A vasúttársaságok (MÁV Zrt. és MÁV-START Zrt.) szakemberei folyamatosan állítják helyre a menetrendet, egyre több vonat már menetrend szerint közlekedik. Várhatóan a korábban jelzett esti nyolc óra előtt normalizálódhat a belföldi vasúti közlekedés.

A vasúti közlekedés helyreállítása összetett feladat: az országos vasúthálózat mintegy 7600 kilométerén kell egymáshoz igazítani a vonat-szerelvényeket, a mozdonyokat és a kiszolgáló személyzetet.

A városközi összeköttetéseket szolgáló IC-vonatokat és a budapesti elővárosi vonatokat helyezik vissza menetrendjükbe, hogy az utasok minél előbb igénybe vehessék ezt a szolgáltatást. Déltől már a távolsági gyors- és személyvonatokat is indítják.

Napközben késésekre és útvonal rövidülésekre még számítani kell. A MÁV reményei szerint a teljes menetrend már a délutáni órákra visszaállhat. A nemzetközi összeköttetések visszaállítása több időt vesz igénybe, Budapestről a nemzetközi járatok nagy része már elindul, s meg is érkezik. Számítások szerint kedd hajnaltól közlekedhetnek menetrend szerint a nemzetközi járatok.

A MÁV Zrt. és a MÁV-START ZRt. köszönetet mond azoknak a vasutasoknak, akik a munkabeszüntetés ideje alatt is helyt álltak, biztosították a biztonságos vonatközlekedést, hozzájárultak ahhoz, hogy az utasok eljussanak úti céljaikhoz. A vasúttársaságok az utasok megértését kérik, s köszönik a türelmüket.  

Ugrás vissza Ugrás vissza...