Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Gyorsmérleg a hatórás vasutas sztrájkról

Létrehozva: 2007. november 21.
Módosítás: 2007. november 22.
Forrás: MÁV Zrt.

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

MÁV ZRt.
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest, 2007. november 21.

A 16 óráig beérkezett adatok alapján a hatórás vasutas sztrájk ideje alatt 41 személyszállító és 6 tehervonat közlekedett a menetrendszerinti 1300 vonatból. A MÁV csoportnál a sztrájk ideje alatt 3883-an nem vették fel a munkát a 11 207 szolgálatra vezényelt munkavállaló közül, tehát a részvételi arány 35 százalékos volt.

A menetrend helyreállításán folyamatosan dolgoznak a szakemberek. A budapesti elővárosi vonatok átlagosan 30 perces, a regionális (mellékvonali) vasúti közlekedésben pedig mintegy 20 perces, a távolsági és IC vonatok 30-60 perces késéssel közlekednek.

A torlódások elkerülése érdekében a rövidebb távolságú, úgynevezett betétjáratok (Monor, Martonvásár, Gödöllő) a mai napon nem közlekednek, az utasokat a minden állomáson megálló, személyvonatok szállítják a budapesti elővárosi forgalomban. A sztrájk befejezése után a távolsági IC vonatok és a nemzetközi összeköttetéseket biztosító vonatok is elsőbbséget élveznek.

A MÁV-START Zrt. közli, hogy a sztrájk miatt elhalasztott utazásokra szóló, előreváltott menet- és helyjegy árát a kezelési költség levonása nélkül visszatéríti, ennek részletei a MÁV-START Zrt. közleményében, a társaság honlapján (www.mavstart.hu) olvashatók.

Ugrás vissza Ugrás vissza...