Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Méltó körülményeket kell teremteni a Bánk Bán amerikai bemutatására

Létrehozva: 2011. július 20.
Módosítás: 2011. július 20.
Forrás: Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Kultúráért Felelős Államtitkárság
Budapest, 2011. július 20.


A kultúráért felelős államtitkárság – a kormány erre vonatkozó határozatával összhangban – azon dolgozik, hogy Erkel Ferenc Bánk Bán című operáját a mű jelentőségéhez méltó körülmények között lehessen bemutatni az Egyesült Államokban.

Egyetértünk a Los Angeles-i opera vezetőségének azzal a véleményével, hogy a bemutatóról szóló elképzelés bejelentése óta eltelt idő nem volt elegendő ahhoz, hogy megszülessen az a keret, amelyben művészileg és pénzügyileg is biztosított legyen az erre szánt közpénzek rendeltetésszerű felhasználása.

Egyúttal üdvözöljük a Los Angeles-i opera azon bejelentését, hogy továbbra is nyitottak a Bánk Bán valamelyik következő évadban történő bemutatására és a kulturális kormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes körülmény tisztázását követően az előadás megfelelő minőségben megvalósuljon.

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter kezdeményezésére a washingtoni magyar nagykövetség munkatársa július 15-én, pénteken felvette a kapcsolatot a Los Angeles-i operával. Christopher Koelsch, a Los Angeles-i Opera ügyvezető igazgatója hétfőn hívta vissza a nagykövetség munkatársát, aki ekkor megerősítette Christopher Koelschnek a magyar kormány egyértelmű elkötelezettségét az előadás megvalósulása mellett. 

Ugrás vissza Ugrás vissza...