Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A SZÜF portálon a csak Cégkapuról küldhető űrlapok beküldésében fennakadások tapasztalhatók.

A hiba elhárítását a szolgáltatás üzemeltetői megkezdték.

Szíves türelmét és megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Osztrák kormányzati és vállalati vezetőkkel tárgyalt Fellegi Tamás Bécsben

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2011. november 21.


Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kétoldalú találkozókon megbeszélést folytatott Reinhold Mitterlehner osztrák szövetségi gazdasági, ifjúság- és családügyi miniszterrel és Doris Bures közlekedési, innováció- és technológiaügyi miniszterrel 2011. november 21-én, Bécsben. A hivatalos látogatáson a felek a két ország közötti energetikai és közlekedési kapcsolatok aktuális kérdéseit tekintették át.

A Reinhold Mitterlehner gazdasági, család- és ifjúságügyi miniszterrel folytatott megbeszélésen Fellegi Tamás hangsúlyozta: a magyar Kormány gazdaság- és fejlesztéspolitikája középpontjába a versenyképesség növelése mellett a munkát állítja. A találkozón szó esett a Magyarország és Ausztria közötti energetikai együttműködésről, melynek alappillérét évek óta az együttes kormányülések jelentik. A felek egybehangzóan megállapították, hogy az olajipar területén jelenleg az Észak-Déli energiafolyosó projektjeit érdemes mindkét országnak kiemelten kezelnie. Egyetértés alakult ki a miniszterek között abban, hogy a Déli Folyosó projektjei, köztük a Nabucco és a Déli Áramlat is döntő fontosságúak Magyarország és Ausztria számára.

Fellegi Tamás Doris Bures miniszterrel való tárgyalása során felmerült a határon átnyúló gyorsforgalmi útkapcsolatok és a határmetsző infrastrukturális ügyek helyzete.  Nyugat-Magyarország közvetlenül a magyar-osztrák határt érintő részein jelenleg számos infrastrukturális projekt áll előkészítés alatt. A tárcavezetők megállapodtak egy közös közlekedési munkacsoport létrehozásában, és egyeztették álláspontjaikat a közlekedési infrastruktúrafejlesztések aktuális uniós összefüggései kapcsán is.

Fellegi Tamás munkaebéden találkozott az osztrák gazdaság kiemelt vállalatainak, érdekképviseleti szerveinek vezetőivel.

Ugrás vissza Ugrás vissza...