Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Fellegi Tamás Kínában tárgyal a munkahelyeket teremtő magyarországi befektetések lehetőségének kiszélesítéséről

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2011. április 14.


Fellegi Tamás magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztosként kínai meghívásra 2011. április 15-e és 22-e között Hongkongban, Pekingben, Shenzhenben és Csungkingban folytat kormányzati szintű tárgyalásokat magas rangú állami vezetőkkel, kínai üzletemberekkel és befektetőkkel.

Fellegi Tamás az út során tárgyal a kínai Kereskedelmi Minisztérium, a Külügyminisztérium, a Vasútügyi Minisztérium, a Közlekedési Minisztérium, a kínai Légügyi Hatóság, a kínai Központi Bank és számos nagyvállalat vezetőivel. A látogatás célja érdemi előrelépések elősegítése a kétoldalú gazdasági-kereskedelmi együttműködés fejlesztésében, a magyar exportlehetőségek, valamint a nagy volumenű, munkahelyteremtő magyarországi kínai beruházások bővítésében.

A megbeszéléseken a felek az infrastrukturális, elektronikai, informatikai és turisztikai fejlesztések, a kereskedelmi, pénzügyi, légiközlekedési, kutatás-fejlesztési, valamint kulturális és oktatási együttműködés további lehetőségeit térképezik fel.

A miniszter kínai útja során ellátogat Csungkingbe is, ahol április 20-án megnyitja a helyi magyar főkonzulátus schengeni vízumkiadás körülményeit megteremtő új hivatali helyiségét. A képviselet és helyi partnereinek együttműködése nyomán kölcsönösen előnyös vállalati együttműködések, befektetési projektek jöhetnek létre Magyarország és Csungking, illetve Csungkingon keresztül az egész belső-kínai térség között. A vízumkiadás nyomán jelentősen emelkedhet a Magyarországra és Magyarországon keresztül Európába utazó turisták, üzletemberek, befektetők száma.

Fellegi Tamás a magyar kormány nevében örömmel üdvözli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tavaly októberi és az általa vezetett tavaly decemberi tárgyalások betetőzéseként Kína egyik vezető telekommunikációs vállalata, a Huawei úgy döntött, az eddig teszt-jelleggel működő támogató-központjukat véglegesen hazánkban telepítik le. A kormánybiztos kilátásba helyezte, hogy mostani látogatása során a Huawei vállalat vezetőivel folytatódó megbeszélésein áttekintik az együttműködés kiszélesítésének további lehetőségeit.

A delegáció tagja Urbán Zoltán, az MFB vezérigazgató-helyettese, Pleschinger Gyula, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) vezérigazgatója, Szarvas Ferenc, a MÁV ZRt. vezérigazgatója és Mendelényi Dániel, a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztosság vezetője.

Ugrás vissza Ugrás vissza...