Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:508 ezer mobilinternet-előfizetés volt január végén

Cikk:


Nemzeti Hírközlési Hatóság
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest, 2009. március 3.


Január végén a három magyarországi mobilszolgáltatónak 508 ezer mobilinternet-előfizetője volt és az elmúlt három hónapban 424 ezer SIM-kártyán zajlott adatforgalom – derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által első ízben közzétett mobilinternet-gyorsjelentésből.

A gyorsjelentés szerint december végén, amikor a Pannon, a T-Mobile és a Vodafone összesen 12 millió 224 ezer előfizetővel rendelkezett, a mobilinternetre is előfizetők száma 494 ezer volt. 2008 végén az ADSL-, a kábelmodemes és a mobilinternet-előfizetések száma együttesen meghaladta a 2 milliót Magyarországon.

A három mobilszolgáltató együttműködésén alapuló és a mindhármuk szolgáltatását vizsgáló tanúsító szervezet, a MATRIX Kft. közreműködésével létrejött gyorsjelentés szerint januárban a felhasználók a decemberi 651 ezer GByte után közel 761 ezer GByte adatot forgalmaztak, miközben az egy előfizetőre jutó átlagos forgalom is nőtt. A decemberi 1,54 GByte után januárban egy előfizető már átlagosan 1,79 GByte adatot töltött le, vagy fel.

A forgalmazásban résztvevő előfizetések alapján a T-Mobile piaci részesedése január végén 52,31 százalékos, a Pannoné 25,12 százalékos, a Vodafoné 22,57 százalékos volt.

Az adatforgalom alapján a T-Mobile piaci része 38,4 százalékos, a Vodafoné 37,72 százalékos, a Pannoné 23,88 százalékos volt. Ennek megfelelően januárban a legnagyobb adatot a T-Mobile ügyfelei (292 ezer GByte) forgalmazták, míg a Vodafone ügyfeleinek teljes forgalma 287 ezer GByte, a Pannon ügyfeleinek a forgalma pedig 182 ezer GByte volt.

A forgalmazásban résztvevő előfizetések alapján számított egy előfizetőre jutó forgalom januárban a Vodafone-nál 3 GByte, a Pannonnál 1,71 GByte, a T-Mobile-nál pedig 1,32 GByte volt.

A jelentés képet ad a három szolgáltató mobilinternet-lefedettségről is, mind százalékosan, mind pedig térképen bemutatva a kül- és beltéri lefedettséget. A szolgáltatók általános szerződési feltételeiben (ÁSzF) szereplő, eltérő garantált le- és feltöltési sebességek alapján készült lefedettségi térképek az NHH honlapján (www.nhh.hu) érhetőek el.

Ugrás vissza Ugrás vissza...