Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Újabb lépés az M35 autópálya kiépítésére

Cikk:

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. újabb lépést tett az Új Széchenyi Terv részeként megvalósuló M35 autópálya Debrecen - Berettyóújfalu közötti szakasz és a Debreceni Nemzetközi Repülőteret az M35 autópályába bekötő út megvalósításában, ugyanis eredményt hirdetett a projekthez kapcsolódó közbeszerzési eljáráson.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. eredményt hirdetett az M35 autópálya Debrecen (4. sz. főút) Berettyóújfalu (M4 autópálya) közötti szakasz és a Debreceni Nemzetközi Repülőteret az M35 autópályába bekötő (Debrecen „déli” elkerülő) út engedélyezési és kiviteli terveinek, valamint a nyomvonal kormányrendelettel való megállapításához szükséges dokumentáció elkészítésére, továbbá az összes szükséges út- és műtárgyépítési engedélyének beszerzésére. A feladat része az ajánlati és kisajátítási terv elkészítése, utóbbi záradékolása is.
 
A 2x2 forgalmi sávos autópálya szakasz hozzávetőleges hossza 24,8 km, összesen 4 db csomópont, köztük 1 db autópálya csomópont, 1 db komplex pihenőhely valósul meg várhatóan.

A 2x1 sávos „bekötő” főút hozzávetőleges hossza 5,3 km, 2 db csomópont épül ki  a szakaszon (különszintű az autópályához csatlakozásnál, szintbeni a 47. számú főúthoz való csatlakozásnál).
 
A beruházást a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes M35 Konzorcium tervezi meg. A konzorcium vezető tagja: UTIBER Közúti Beruházó Kft., a konzorcium tagja a Tura-Terv Mérnökiroda Kft. és az UVATERV Út, Vasút Tervező Zrt. A szerződéses összeg nettó: 2.297.000.000-, Ft.
A tervezési feladatok várhatóan 2014 évre készülnek el.
 
A projekt az Új Széchenyi Terv részeként az Európai Unió támogatásával, a Közlekedés Operatív Program keretén belül valósul meg

Ugrás vissza Ugrás vissza...