Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Közúti környezetvédelmi ellenőrzést tart a Nemzeti Közlekedési Hatóság

Létrehozva: 2010. szeptember 20.
Módosítás: 2010. szeptember 21.
Forrás: Nemzeti Közlekedési Hatóság

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Nemzeti Közlekedési Hatóság
2010. szeptember 20.


A Nemzeti Közlekedési Hatóság közúti környezetvédelmi ellenőrzést tart 2010. szeptember 20-24. között Hajdú-Bihar megyében Debrecenben, Győr-Moson-Sopron megyében Győrben, és Csongrád megyében Szegeden, valamint Budapesten. Az akció az Autómentes nap című program része. Az ellenőrzés célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, betartassa a járművezetőkkel az előírásokat, valamint kiszűrje a sok káros anyagot kibocsátó járműveket.

Az akció során az ellenőrök elsősorban a járművek kipufogógázának szennyezőanyag tartalmát mérik; vizsgálják az adott jármű környezetvédelmi-műszaki állapotát, valamint az okmányokat ellenőrzik. A környezetszennyezőnek minősített autók tulajdonosai további vizsgálatokra, míg a rendben lévő járművek tulajdonosai csekély ajándékra számíthatnak.

Az ellenőrzés keretében – a tavalyi akcióhoz hasonlóan – egy úgynevezett táv emisszió mérő eszköz is bevetésre kerül, mely haladás közben képes a járművek károsanyag kibocsátásának vizsgálatára. Az előző év tapasztalata azt mutatja, hogy sokkal hatékonyabban lehet ilyen
módon a szennyező járműveket kiszűrni.

Ugrás vissza Ugrás vissza...