Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Több nyelvű KRESZ vizsga

Cikk:

A Magyarországon élő, dolgozó, ám a magyar nyelvet nem beszélők mostantól már angolul, németül és románul is letehetik a KRESZ vizsgát  „A” és „B” kategóriában egyaránt a Számítógépes Elméleti Vizsga (SZEV) fejlesztésének köszönhetően.

Jelentősen megkönnyíti a külföldiek helyzetét, hogy tolmács nélkül, saját anyanyelvükön tehetnek vizsgát közlekedési alapismeretek elméleti vizsgatárgyból február közepétől. Az idegen nyelvű SZEV rendszer 2012. áprilisi bevezetésekor elsőként román nyelven lehetett vizsgázni közlekedési alapismeretekből a „B” kategóriás, azaz személygépkocsi vezetésére szóló jogosítvány megszerzéséhez. A Nemzeti Közlekedési Hatóság által kialakított rendszer azóta folyamatosan bővült: németül és angolul eddig csak az „A” kategóriás (motorkerékpár) jogosítványhoz szükséges vizsgát lehetett letenni. Mostantól viszont az „A” kategória a román,  a „B” pedig az  angol és német nyelvvel bővült .

A program kezelése egyértelmű és azonos a magyar nyelvű változattal. A lehetőség minden engedélyezett vizsgahelyen rendelkezésre áll, és a magyar vizsgával azonos módon lehet rá jelentkezni.

 

Háttér-információ:

Az ú.n. kategóriás vizsgáztatásban már több mint hét éve működik a számítógépes elméleti vizsgarendszer. Ennek lényege, hogy a vizsgázónak a hagyományos, papír alapú, nyomtatott tesztlap helyett számítógépen, a teljes kérdésbankból véletlenszerűen, egyedileg generált kérdéssort kell megoldania.

Ugrás vissza Ugrás vissza...