Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Szalai Annamária levele Thomas O. Meliának

Cikk:

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Szóvivői iroda
Budapest, 2011. augusztus 7.


Szalai Annamária a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke levélben tájékoztatta a magyar médiaszabályozást érintő kérdésekről Thomas O. Melia amerikai külügyi helyettes államtitkárt, aki a képviselőház külügyi bizottsága előtt ismertetett jelentésében aggodalmát fejezte ki a magyar média helyzetével kapcsolatban.

A helyettes államtitkárnak írt levelében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke köszönetet mondott azért, hogy az amerikai külügy ilyen kiemelt érdeklődéssel tanulmányozza a magyar médiaigazgatás gyakorlatát, ugyanakkor felhívta a politikus figyelmét arra a tényre, hogy a jelentés magyar médiaszabályozást érintő része számos téves vagy pontatlan megállapítást tartalmaz.

Szalai Annamária levelében rámutat arra, hogy Magyarországon a hatóság elnöke az új médiatörvény felhatalmazása alapján valóban alkothat rendeleteket, de ezek csak a hírközlési ágazat működését érintik. Azaz a hatóság elnökének semmiféle olyan tárgykörben nincs rendeletalkotási joga, amellyel a média szabad működését korlátozhatná.

Az NMHH elnöke levelében kifejti, hogy kiegyensúlyozatlan tájékoztatás miatt a hatályos médiaszabályozás szerint pénzbírság nem szabható ki, ezért alaptalan a külügyi államtitkár aggodalma, mely szerint kiegyensúlyozatlan tájékoztatás miatt a médiaszolgáltatókra, akár „950.000 dolláros” pénzbírság kivethető lenne.

Szalai Annamária arra is felhívta az államtitkár figyelmét, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatással kapcsolatos rendelkezés 1996 óta létezik a magyar jogrendben, és azt számos európai országban is alkalmazzák, például az Egyesült Királyságban, Németországban vagy Franciaországban.

Ugrás vissza Ugrás vissza...