Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálhoz és az Ügyfélkapuhoz kapcsolódóan 2017.07.24-én (hétfő) 22:00 órától 2017.07.25-én (kedd) 02:00 óráig infrastruktúra karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Szíves megértését és türelmét köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Az Oktatási Hivatal megújítja a szakmai bizottságokat

Létrehozva: 2008. február 27.
Módosítás: 2008. február 27.
Forrás: Oktatási Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Oktatási Hivatal
Budapest, 2008.02.27.

A középfokú iskolák felvételi eljárásában az egységes központi matematika felvételi írásbeli feladatsorokat és javítókulcsokat az Oktatási Hivatal által felkért, az érintett korosztályokat tanító illetve jól ismerő szaktanárokból álló bizottságok készítik. A szakmai és mérésmetodikai lektorok is az adott feladatra felkért külső szakemberek.

A 2008. évi felvételi eljárás során tapasztalt probléma vizsgálatát az oktatási és kulturális miniszter 2008. január 25-én fejezte be. A vizsgálat megállapításai alapján a felelős bizottságok vezetőinek további munkájától az Oktatási Hivatal vezetője eltekintett. Az Oktatási Hivatal az eljárásába újabb ellenőrzési pontokat épít be és megkezdte a szakmai bizottságok személyi megújítását is.

Az Oktatási Hivatal a felvételi eljárás során - minden résztvevő által ismert módon - folyamatosan kapcsolatban áll a dolgozatokat javító középiskolai tanárokkal és szükség esetén felülvizsgálja a javítási útmutatót. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben érdemi hibát a javítást végző több, mint 1000 középiskolai tanár nem jelzett, a feladatlapok ismételt szakmai vizsgálata további hibákat nem tárt fel.

Bakonyi László
Az Oktatási Hivatal elnöke

Ugrás vissza Ugrás vissza...