Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálhoz és az Ügyfélkapuhoz kapcsolódóan 2017.07.24-én (hétfő) 22:00 órától 2017.07.25-én (kedd) 02:00 óráig infrastruktúra karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Szíves megértését és türelmét köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Az Oktatási Hivatal bírságot szabott ki a Montessori Iskolára

Létrehozva: 2008. július 30.
Módosítás: 2008. július 30.
Forrás: Oktatási Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Oktatási Hivatal
Budapest, 2008. július 30.

Az Oktatási Hivatal - szülői bejelentést követően - vizsgálatot folytatott a Montessori Alapítványi Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskolában lezajlott érettségi vizsgával, illetve az intézmény működésével kapcsolatban. A vizsgálat lezárult, az intézményt az Oktatási Hivatal több kérdésben elmarasztalta.

A Montessori Alapítványi Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola idei érettségi vizsgájával kapcsolatban három szülő bejelentéssel élt az Oktatási Hivatalnál, kifogásolva az érettségi vizsga szervezésének, lebonyolításának körülményeit, és az intézmény működését.

Az Oktatási Hivatal a kérdésben vizsgálatot indított, meghallgatta a szülőket, a pedagógusokat, az intézmény vezetőjét és az érettségi vizsgabizottság elnökét is. Az eredmények alapján az Oktatási Hivatal nem talált olyan törvénysértést, amely indokolná az érettségi vizsga eredményeinek megsemmisítését.

Az Oktatási Hivatal vizsgálata során azonban megállapította: az intézmény működése során megsértette - többek között - a közoktatási törvény pedagógus munkakörben foglalkoztatott szakképzettségére, a csoportbontásokra, az adminisztratív feladatokra, a sajátos nevelési igényű tanulókra vonatkozó szabályait.

Az Oktatási Hivatal ezért bírsággal sújtotta az intézményt.

A vizsgálat során tapasztaltak alapján az Oktatási Hivatal felkéri a fővárosi főjegyzőt az intézmény működési engedélyének felülvizsgálatára, és egyben bejelentéssel élt a Magyar Államkincstárnál és a Fővárosi Főügyészségnél is - kérve ezen szervek eljárását is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...