Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Közös felhívást írt alá az Önkormányzati Minisztérium és a Nyugdíjasok Országos Képviselete

Cikk:

Önkormányzati Minisztérium
Sajtó és Kommunikációs Főosztály
2010. január 12.


Varga Zoltán önkormányzati miniszter és Mihalovics Ervin, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének (NYOK) elnöke, a tárca és a NYOK között a már korábban létrejött együttműködési megállapodás alapján közös felhívással fordult az önkormányzatokhoz.

A felhívás a 2009-ben az Országgyűlés által elfogadott Idősügyi Nemzeti Stratégiával összhangban készült. Figyelmet fordít a közszolgáltatások elérésének egyenlő esélyeire, hangsúlyozza a térségi együttműködésből adódó előnyök, lehetőségek kihasználásnak fontosságát.

A felhívás céljai közt szerepel szélesíteni az idősüggyel valóban felelősen foglalkozó önkormányzatok körét, valamint rávilágítani az idősödés problématerületeire és a közös cselekvés szükségességére.

A találkozón Mihalovics Ervin elmondta, hogy a minisztériummal való megállapodás jó kezdete az idősüggyel kapcsolatos további lépéseknek, elsősorban annak, hogy intézményesen összeállhatnak az önkormányzatok és a nyugdíjas szervezetek. Továbbá nagy segítségként értékelte és megköszönte a miniszter és a tárcához tartozó szakapparátus támogatását. Varga Zoltán hozzátette, bízik abban, hogy a tárcához tartozó önkormányzatok megfogadják a közös kérést és biztosította a NYOK elnökét, hogy a minisztérium minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy a felhívás eljusson az önkormányzatokhoz.

Ugrás vissza Ugrás vissza...