Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ünnepélyes keretek közt átadták az 51. számú főút Dunapataj belterület Dunapataj-Kalocsa Ipartelep csomópont közötti felújított szakaszát

Cikk:

Varga Zoltán önkormányzati miniszter átadta az 51. számú főút Dunapataj belterület- Dunapataj-Kalocsa Ipartelep csomópont közötti - a Közlekedési Operatív Program keretében 1,9 MRD forintból, uniós támogatással megvalósult - felújított szakaszát.

Az ünnepélyes útátadás alkalmával Varga Zoltán köszönetet mondott a felújítást koordináló és lebonyolító szakembereknek, a tervezőknek, a kivitelezőknek és valamennyi közreműködőnek. A felújított útszakasz több mint 11,5 kilométer jó minőségű aszfaltcsík: munkát, mobilitást és biztonságos közlekedést nyújt. A tanulóknak elérhetőbb lett Kalocsa, a mezőgazdasági termelők és termékeik gyorsabban eljutnak a piacra, a Szelidi tó pedig a turisták számára válik könnyebben és biztonságosabban megközelíthetővé.

Magyarország és mi, magyarok büszkék lehetünk arra,

  • hogy az uniós támogatások közül az elsők között nyitottuk meg a 2007-2013 időszakban rendelkezésre álló forrásokat,
  • hogy az Uniós pénzek legjobb felhasználója 2008 végéig Magyarország,
  • és mi nyújtottuk be eddig a legtöbb nagyprojektet (24-et), amelyből 16 már elfogadásra került.
  • Az Új Magyarország Fejlesztési Terv egyértelmű siker"- mondta a miniszter.

Bács-Kiskun megye települései több mint 2300 (2359) pályázati lehetőséggel éltek, amelynek közel fele (1158) sikeres. A megítélt támogatás összege 33 Mrd Ft. Ebből 31,5 Mrd Ft már kifizetésre került, hangsúlyozta Dr. Balogh László a DARFT társelnöke.

Dusnoki Csaba, Dunapataj polgármestere köszöntőjében kiemelte: az útfejlesztés a helybélieknek a gyors és biztonságos közlekedés lehetőségét hozta el az átutazókban pedig egy városias kép benyomását kelti a település.

Kalocsa polgármestere Török Gusztáv Andor arról beszélt, hogy a térség 50 éves problémája oldódott meg a kiszélesített és biztonságosabbá vált út mai átadásával.

Ugrás vissza Ugrás vissza...