Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A kormanyablak.hu honlap tervezett karbantartás miatt 2019. 10. 24. 22 órától 2019. 10. 24. 23 óráig nem lesz elérhető.

Kérjük a fentiek figyelembevételét az elektronikus ügyintézés során!

Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt

 

MORZSÁK

TARTALOM:Összefogás a turisták érdekében

Létrehozva: 2005. január 26.
Módosítás: 2005. január 27.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Együttműködési megállapodást írt alá a turizmusért felelős miniszter és az Országos Polgárőr Szövetség.

Regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős
tárca nélküli miniszter hivatala
2005. január 26.

Kolber István , a turizmust felügyelő tárca nélküli miniszter szerdán, Budapesten együttműködési megállapodást írt alá az Országos Polgárőr Szövetséggel. A közbiztonság megteremtésében egyre fontosabb szerepet betöltő szervezet és a turisztikai vezetés által aláírt dokumentum alapján a polgárőrök a nyári idegenforgalmi szezonban fokozott bűnmegelőzési és baleset-megelőzési szolgálatot látnak el, illetve segítenek a turisták tájékoztatásában. A hazai turizmus érdekeit szolgáló megállapodás gyakorlati haszna mellett szellemiségében is példaértékűnek nevezhető.

A szabadidő kellemes és gondtalan eltöltésében - az infrastruktúra, a turisztikai vonzerők, és színvonalas szolgáltatások mellett - kulcsszerepe van a közbiztonságnak, a turisták biztonságérzetének is. A turizmus állami irányítása régóta nagy figyelmet fordít erre a kérdésre, ennek szellemében évente kötött együttműködési megállapodásokat az ORFK-val és a megyei rendőrkapitányságokkal.

A közbiztonság megteremtésében egyre fontosabb szerepet játszik az önkéntesekből álló Országos Polgárőr Szövetség, akikkel első alkalommal köt együttműködési megállapodást a turizmus állami vezetése.

A megállapodás értelmében az Országos Polgárőr Szövetség a nyári idegenforgalmi szezonban fokozott bűnmegelőzési szolgálatot lát el a fővárosban, a Balatonon környékén, a Duna-kanyarban, a Tisza-tónál, valamint a gyógyturizmus egyes kiemelt helyszínein.

A polgárőrök vállalják, hogy a szállodák környékén, a strandok parkolójában és a külföldiek által látogatott szórakozóhelyek közelében járőrszolgálatot teljesítenek. Felvilágosítást adnak a turistáknak és a bűnmegelőzés érdekében idegen nyelvű tájékoztató szórólapokat terjesztenek, a strandok közelében segítik a mentési feladatokat ellátó szervezeteket a fürdőzés szabályainak betartatásában.

A megállapodásban vállalt feladatok ellentételezéseként az OPSZ segítséget kap a továbbképzésben, a turizmussal kapcsolatos feladatokra való felkészülésben, valamint a Magyar Turizmus Rt. közreműködik az OPSZ által készített bűnmegelőzési szórólapok terjesztésében.

A szerdán megkötött megállapodás példaértékűnek nevezhető, hiszen az önkéntes alapon szerveződő polgárőrség dolgozik majd szorosan együtt az állami szervekkel a bel- és külföldi turisták biztonsága és tájékozottsága érdekében.

Ugrás vissza Ugrás vissza...