Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megerősített partfalszakasz Pakson

Létrehozva: 2012. május 4.
Módosítás: 2012. május 4.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A környék lakóházai legalább egy fél évszázadig biztonságos otthonai lesznek a bennük élőknek a paksi löszmagaspart megerősítésének köszönhetően. Az esetleges csúszásokat, omlásokat megelőző beavatkozás elhárítja a 6-os főút, a víz-, villany- és gázvezetékek károsodásának veszélyét is. A 340 millió forintos beruházáshoz 290 millió forint támogatást nyert el a helyi önkormányzat az Új Széchenyi Terv forrásaiból – hangzott el a projektzáró rendezvényen 2012. május 3-án, Pakson.

A város belterületén lakóingatlanok épültek a mozgásveszélyes partfalakra. A Gárdonyi Géza és Deák Ferenc utcák közötti partfalszakaszt stabilizáló fejlesztés fő célja a felszínmozgás megállítása, káros hatásainak felszámolása volt. A beruházás mintegy félmilliárd forint értékű közlekedési, vízelvezetési és lakólétesítmény védelmét tette lehetővé, megteremtette a forgalom biztonságát. A város általa mentesül a korábban rendszeresen jelentkező károk helyreállítási költségeitől is.

Az Új Széchenyi Terv összesen 4,2 milliárd forintos keretösszegű pályázati konstrukcióiból Dunaföldváron, Dunaszekcsőn, Dunaújvárosban, Ercsiben és Rácalmáson indultak vagy indulnak a közeljövőben hasonló projektek a Duna mentén.

Paks hagyományosan sikerrel szerepel az uniós pályázatokon: a város 96 támogatott projektjének összértéke mintegy 5 milliárd forint. A legnagyobb helyi fejlesztések a környezet védelmét szolgálják: az 1,1 milliárdos támogatással épülő térségi hulladékgazdálkodási rendszert a szennyvíztisztító telep mintegy 800 milliós bővítése követi. A partfal-stabilizációs beruházás a város negyedik legnagyobb támogatást elnyert projektje.

Ugrás vissza Ugrás vissza...
median