Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Pályafelújítások a MÁV-nál

Létrehozva: 2007. június 21.
Módosítás: 2007. június 21.
Forrás: MÁV Zrt.

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

MÁV ZRt.
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest, 2007. június 21.

A vasútvonalakon karbantartásokat, pályafelújításokat végeznek több vonalszakaszon is. Emiatt ideiglenes forgalom-korlátozásokra, vonatpótló autóbuszos közlekedésre kell számítani. A részletekről érdeklődhetnek a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es telefonszámán.

A győri pályaudvaron folytatják a vágány-korszerűsítési munkálatokat. Emiatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon Komárom és Győr között, illetve a Győr-Celldömölk és a Győr-Veszprém vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok július 08-ig. Ugyanakkor június 10-től július 8-ig több személy és gyorsvonat is módosított menetrend szerint jár Komárom és Győr, illetve Győr és Budapest-Keleti pályaudvar között.

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon folytatják a pálya átépítését. Ezen a vonalon, illetve a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon módosított menetrend érvényes június 15-ig. Június 16-tól július 14-ig újabb szakaszon korszerűsítik a vasúti pályát, más menetrendi módosítások lépnek életbe a Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon.

Ezek szerint a nyíregyházi, záhonyi IC-k továbbra is Újszász felé kerülnek, Cegléd, Kőbánya-Kispest állomást és Budapest-Zugló megállóhelyet nem érintik. A kerülő útvonal miatt korábban indulnak, illetve később érkeznek a Nyugati pályaudvara. A nyíregyházi IC vonatok a Nyugati pályaudvarról minden óra 05. percében indulnak, Budapestre 17 perccel később érkeznek. A szegedi IC-vonatok is korábban, minden óra 45. percében indulnak a Nyugatiból, és az eredeti menetrendhez képest 2 perccel később érkeznek Budapestre, de a szegedi IC-k az eredeti útvonalukon járnak.

A munkák ideje alatt Budapestről hétköznapon félóránként, hétvégén óránként indul zónázó vonat, amelynek végállomása Cegléd helyett Szolnok, így tovább utazás lehetséges ugyanazon vonattal, átszállás nélkül. Az elővárosi vonatok is közlekednek hétköznap félóránként, hétvégén óránként Monorig.  Monorról a 18 óra 11 perckor induló vonat módosított menetrend szerint 18.41 órakor indul Budapestre. A Nagykátáról 6.18 órakor Budapest-Keleti pályaudvarra induló vonat helyett Sülysápról indul vonat 6.42 órakor, amely minden állomáson és megállóhelyen megáll.

A Záhonyig közlekedő zónázó vonat 5 perccel korábban, minden óra huszadik percében indul a Nyugati pályaudvarról, így a Budapest-Záhony vonalon is módosul több vonat menetrendje.

A vasárnaponként Zajtáról 14.50 órakor Budapest Nyugati pályaudvarra induló vonat kerülő útirányon: Újszász érintésével közlekedik, Szolnok és Budapest között nem áll meg. Cegléd felé az átszállás biztosított lesz a Szolnokról 20 óra 17 perckor induló vonattal.

A vasárnaponként Szentesről 16.02 órakor Budapest Nyugati pályaudvarra induló vonat Újszász felé kerül, Szolnok és Budapest között nem áll meg. Cegléd felé az átszállás biztosított a Szolnokról 18 óra 18 perckor induló vonattal.

A Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon pályafelújítást végeznek Emiatt módosított menetrend érvényes, illetve a csatlakozások biztosítása érdekében a Hatvan-Szolnok, a Vámosgyörk-Szolnok, a Budapest-Újszász-Szolnok, a Mezőtúr-Mezőhegyes, a Körösnagyharsány-Gyoma, és a Békéscsaba-Vésztő vasútvonalakon június 30-ig bizonyos vonatok módosított menetrendben közlekednek.

A Budapest-Miskolc-Szerencs-Sátoraljaújhely vonalon karbantartási munkák miatt több InterCity és gyorsvonat menetrendje néhány perccel módosul június 23-án 18 óráig, illetve június 25-én 7 órától július 7-én 18 óráig.

A Budapest-Esztergom vonalon, június 24-én változások lesznek: az Esztergomból induló vonatok módosított menetrendben közlekednek, Budapestre 8 perccel később érkeznek. A Budapest-Esztergom közötti vonatok menetrendje nem változik. 

A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon a Szolnokról 23.43-kor induló személyvonat módosított menetrendben közlekedik Nagykátáig - június 25-én és 28-án.

Nemzetközi vasúti hírek:

A Szlovén Vasúton pályaépítési munkákat végeznek Hodos és Pragersko között. A vonatokról Pragersko és Ptuj között június 24-én 01.00-tól 25-én 18.00-ig vonatpótló autóbuszra kell átszállni. Ezért a Citadella InterCity vonat június 23-án, és 24-én csak Budapest Déli pu. és Hodos között közlekedik.

Az Osztrák Vasúton folyó pályaépítési munkák miatt a Corvinus InterCity vonat Wiener Neustadt és Sopron között kerülő útirányon Ebenfurt és Wulkaprodersdorf állomáson át közlekedik. A vonatok Wiener Neustadt és Sopron között nem állnak meg. A kerülő útirány miatt 20-30 perces késéssel kell számolni. Mattersburg és Sopron között mentesítő vonat, míg Wiener Neustadt és Neudörfl között vonatpótló autóbuszok közlekednek június 30-án és július 1-én.

Ugrás vissza Ugrás vissza...