Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálhoz és az Ügyfélkapuhoz kapcsolódóan 2017.07.24-én (hétfő) 22:00 órától 2017.07.25-én (kedd) 02:00 óráig infrastruktúra karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Szíves megértését és türelmét köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:PSZÁF-tájékoztató a Freedom Rocks felügyeleti vizsgálatáról

Cikk:

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete
Budapest, 2010. február 8.


A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (Felügyelet) engedély nélküli befektetési szolgáltatási tevékenység, illetve bejelentés hiányában végzett befektetési szolgáltatás közvetítése gyanújával hatósági ellenőrzés keretében vizsgálta a Freedom Rocks Inc. (NV 89032 North Las Vegas, 3470 W Cheyenne Ave, Suite 100 – Amerikai Egyesült Államok) gazdasági társaságnak, és a hozzá kapcsolódó személyeknek, cégeknek a magyar piacon megvalósuló működését.

A vizsgálat megállapította, hogy a devizapiaci kereskedést elősegítő szoftvert forgalmazó Freedom Rocks Inc. tevékenysége nem minősül befektetési szolgáltatásnak, vagy befektetési szolgáltatás közvetítésének. Az eljárásban feltárt kockázatok alapján azonban a Felügyelet a rendőrségen büntetőeljárást kezdeményezett piramisjáték szervezése bűncselekmény gyanúja miatt.

A Felügyelet emellett nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy:

• Sem a Freedom Rocks Inc., sem az általa ajánlott brókercégek nem állnak a PSZÁF felügyelete alatt.

• A Freedom Rocks Inc., vagy az általa ajánlott brókercégek nem tagjai az Országos Betétbiztosítási Alapnak;

• illetve nem tagjai a Befektetővédelmi Alapnak sem.

• A Freedom Rocks Inc., vagy az általa ajánlott brókercégek ügyfelei kártérítési igénnyel ezeknél az alapoknál nem léphetnek fel.

• A Freedom Rocks Inc., illetve az általa ajánlott brókercégek székhelye külföldön van, ezért valamely jogvita eldöntése esetleg csak külföldi fórum előtt lehetséges.

• A Freedom Rocks Inc. által forgalmazott szoftverek segítségével a devizapiacokon (FOREX) lehet kereskedni, ahol a piac jellemzői, illetve a megengedett több százszoros tőkeáttétel miatt kiemelkedően magas összegű veszteséget is realizálhatnak az ügyfelek.

• A Freedom Rocks Inc. tevékenységét ismertető weblapokon, illetve előadásokon a forgalmazott szoftverek (termékcsomagok) további személyeknek történő továbbajánlása (hálózatépítés) a különösen hangsúlyos, és nem hívják fel kellőképpen az érdeklődők figyelmét a devizapiacon történő kereskedés fokozott pénzügyi kockázatára.

Ugrás vissza Ugrás vissza...