Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A SZÜF portálon a csak Cégkapuról küldhető űrlapok beküldésében fennakadások tapasztalhatók.

A hiba elhárítását a szolgáltatás üzemeltetői megkezdték.

Szíves türelmét és megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Ismételt kgfb díjhirdetésre kötelezte a PSZÁF a Genertelt

Létrehozva: 2011. november 5.
Módosítás: 2011. november 5.
Forrás: Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete
Budapest, 2011. november 5.

 
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ma közzétett határozatában a 2011. október 30-án megjelentetett, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjtarifájának a károkozók pótdíjára vonatkozóan a fogyasztók megfelelő tájékoztatását szolgáló tartalommal való ismételt közzétételére kötelezte a Genertel Biztosító Zrt.-t. A kötelezésnek a Genertel 2011. november 11-ig a díjhirdetésnél igénybe vett két országos napilapban és a honlapján kell, hogy eleget tegyen.
 
A PSZÁF 2011. november 2-án hivatalból eljárást indított a kgfb rendszer működését szabályozó törvényben meghatározott díjtarifa hirdetéssel kapcsolatos követelmények betartásának ellenőrzése céljából. Az eljárás több biztosító vonatkozásában továbbra is folyamatban van.
 
A Felügyelet megítélése szerint a Genertel azzal, hogy díjtarifája 26. b) pontja szerint a „Károkozók pótdíja” díjtétel olyan fogyasztókat kíván súlytani büntető jelleggel, azaz pótdíj fizetésére kötelezni, amely fogyasztók a hivatkozott b) pontban megjelölt időszakban kármentesen közlekedtek, azaz kárt nem okoztak, megtévesztő kereskedelmi gyakorlatot valósított meg. Mivel a díjtarifa alpont címe kifejezetten a károkozók pótdíjának az alkalmazására utal, a fogyasztó kellően gondos és ésszerű eljárása során is figyelmen kívül hagyhatja az abban ily módon elrejtett, homályosan és félreérthető módon megjelenő tájékoztatást.
 
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...