Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Nem kell júliustól pótdíjat fizetniük a regisztrációs jegy nélkül utazóknak

Létrehozva: 2010. június 28.
Módosítás: 2010. június 29.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2010. június 28.


Az előző kormány szándékaival ellentétben július elsejétől nem kell pótdíjat fizetniük a regisztrációs jegy nélkül utazóknak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) december végéig áttekinti a jelenleg működő rendszert és ezután dönt arról, hogyan követik nyomon a díjmentes utazásokat.

A szociálpolitikai kedvezmény alapján díjmentesen utazóknak (6 év alattiak, 65 év felettiek, hadigondozottak, menekültek) 2010. március elseje óta kell regisztrációs jegyet váltaniuk a helyközi közösségi közlekedésben. A regisztrációs jegy nélkül buszra vagy vonatra szállókat a jövő hónaptól 500 forint pótdíj fizetésére kötelezhették volna a szolgáltatók.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a következő félévben áttekinti a díjmentesen utazók regisztrációjának jelenlegi rendszerét, annak fejlesztési lehetőségeit, esetleges alternatívát. A tárca fontosnak tartja, hogy a közösségi közlekedést igénybe vevők számáról és utazási szokásairól egyértelmű adatok álljanak rendelkezésre. A minisztérium december végéig megvizsgálja, hogy a tavasz óta alkalmazott módszer mennyiben felel meg e célnak. Az NFM az átmeneti időszakra való tekintettel a pótdíjazás határozatlan idejű elhalasztását tartja indokoltnak.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...