Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Kevesebb mint két hónap alatt 8 ezer Start-kártya igénylés

Létrehozva: 2005. november 24.
Módosítás: 2005. november 24.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Hatékonyak a kormány lépései a munkanélküliség csökkentésére: kevesebb, mint két hónap alatt, már csaknem 8 ezer Start kártyát igényeltek.

A kormány elkötelezett a munkanélküliség csökkentésében és a legális munkahelyek számának növelésében. A Központi Statisztikai Hivatal ma közzétett adatai azt igazolják, hogy a már beindult programok kezdik kifejteni hatásukat.

A legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy ma 62 ezerrel több a foglalkoztatott, mint az év elején. A 3 millió 932 ezres létszám 15 ezerrel haladja meg a június-augusztusi időszak adatait. Ez a növekedés - figyelembe véve azt is, hogy véget értek a nyári idénymunkák - jelentősnek mondható.

Ugyanakkor kismértékben nőtt a munkanélküliség is. Ez azonban a munkavállalói létszám bővülése mellett kedvező fejlemény. Egyre több inaktív ember gondolja azt, hogy, érdemes magát munkanélküliként regisztráltatni. A munkaügyi programokkal csak őket lehet elérni. Ennek érdekében, a 100 lépés programjában - egyebek mellett - átalakította a támogatások rendszerét: az álláskeresési támogatás bevezetésével az eddiginél hatékonyabb rendszert hozott létre, amely arra is erőteljesen ösztönöz, hogy az állástalanok minél hamarabb újra munkába álljanak.

A pályakezdők munkaerőpiaci helyzetének javításában komoly áttörést hozott a START program. A legfrissebb adatok szerint a program indulása óta 7781 START kártyát igényeltek. Ez egyben azt is jelenti, hogy október 1. óta körülbelül ennyi állástalan fiatal talált munkát, hiszen a kártyát csak konkrét állásajánlat esetén érdemes kiváltani.

E mellett a kormány további lépéseket tesz. A téli-tavaszi időszak szezonális foglalkoztatási gondjainak enyhítésére elindított közmunkaprogram például 24 ezer embernek ad munkát.

Batiz András
kormányszóvivő

Ugrás vissza Ugrás vissza...