Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tájékoztatás a sztrájk miatt visszaváltott vasúti menetjegyekről

Cikk:

MÁV-START Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság
2007. november 14.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatást ad a személyszállító vasúttársaságot a november 7.-i két órás figyelmeztető sztrájk után ért, a menetjegyek visszaváltásából adódó bevétel kiesés káráról.

November 7-én, a sztrájk miatt 196 vonat nem került leközlekedtetésre és részlegesen elmaradt 57 vonat. További 498 vonat pedig késett. A sztrájkot követően a MÁV-START Zrt. a munkabeszüntetés miatt elhalasztott utazásokra szóló előreváltott menet- és helyjegy árát a kezelési költség levonása nélkül térítette vissza, az alábbiak szerint:

Ha utasunk a várható vonatkésés miatt az utazás megkezdése előtt lemond az utazásról, a fizetett menetdíjat, InterCity (IC) és InterPici (IP) pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül visszatérítjük részére.

A sztrájk miatt elmaradó IC, IP vonatokra megváltott helyjegyek, pótjegyek árát levonás nélkül visszaadjuk.

Kezelési költség levonása nélkül a megvásárolt menetjegyek, IC és IP pótjegyek visszatérítése a sztrájk lemondását követő harmadik nap 24.00 órájáig igényelhető.

Az, aki a nemzetközi vonat elmaradása miatt mond le az utazásról, a Magyarországon váltott nemzetközi menetjegy árának és a helybiztosítási díjának levonás nélküli visszatérítésére jogosult.

A más vasút által kiállított nemzetközi menetjegyek fel nem használását kérjük igazoltatni, amely alapján a menetjegyet kiadó vasúthoz lehet benyújtani a visszatérítési igényt.

Az IC és IP vonatok késése miatt az IC, illetve IP pótjegy árának visszatérítése a célállomáson a sztrájk lemondását követő harmadik nap 24.00 órájáig igényelhető.

A kezelési költség levonása nélkül visszatérített jegyek árát a munkabeszüntetés utáni harmadik nap, november 10.-e 24.00 óráig igényelhették vissza utasaink, így belföldi viszonylatban 611.982.- forint értékben, 389 visszaigénylés történt. Nemzetközi viszonylatban 4-en álltak el utazási szándékuktól, a visszaváltott mentjegyek értéke 17.425.- forint. A sztrájk miatt visszaváltott menetjegyek ellenértéke összesen 629.407.- forint volt. Debrecenben és Nyíregyházán éltek a legtöbben a lehetőséggel.

Ugrás vissza Ugrás vissza...