Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Programok a fogyatékos, megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatási esélyeinek javítására

Létrehozva: 2008. április 17.
Módosítás: 2008. április 17.
Forrás: Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Szociális és Munkaügyi Minisztérium
Sajtótitkárság
Budapest, 2008. április 17.  

Dr. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter döntött a Munkaerő-piaci Alap Rehabilitációs Alaprész 2008. évi központi, három milliárd forintos keretének felhasználásáról. Az alaprész programjai a fogyatékos, megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatási esélyeinek javítását szolgálják.

A foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése céljából tovább támogatjuk az alternatív munkaerőpiaci-szolgáltatást nyújtó civil szervezetek munkáját, illetve új központi programokat indítunk. 620 millió forinttal támogatjuk a nyílt munkaerő-piaci "Munkahelyi Gyakorlat" programot, amely a középiskolás és felnőtt megváltozott munkaképességű embereket segíti, valamint a „Támogatott Foglalkoztatás©Szolgáltatást értelmi sérült személyeknek" és a "Megoldás Munkáltatóknak és Megváltozott munkaképességű Munkavállalóknak (4M)" programot is.

A megváltozott munkaképességű személyek elemi és foglalkozási rehabilitációjára valamint a képzési rehabilitációt követő foglalkozási rehabilitációra összesen 700 millió forint áll rendelkezésre 2008-ban.

A súlyos-halmozottan fogyatékos személyek szüleinek munkavállalását elősegítő innováció, a munkahelyfeltárás és munkakörelemzés módszerek alkalmazására irányuló projekt, valamint a fogyatékos munkavállalók nyílt munkaerő-piaci aktivitási arányának növelésére irányuló programok támogatására összesen 200 millió forintot különített el a tárca.  

Továbbá jelentős összeggel támogatjuk a munkahely-megőrző és munkahely-teremtő programokat, a társadalmi szemléletváltást segítő kezdeményezéseket is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...