Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:A MÁV számításai szerint 50-60 százalékos a sztrájkban résztvevők aránya – 142 vonat közlekedett a reggeli órákban is

Létrehozva: 2007. november 7.
Módosítás: 2007. november 7.
Forrás: MÁV Zrt.

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

MÁV ZRt.
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest, 2007. november 7.

Szerda reggel hat és nyolc óra között mintegy 556 vonatnak kellett volna közlekednie menetrend szerint. A sztrájk miatt vonatelmaradások és késések voltak. A közlekedésre vonatkozó pontos adatokat csütörtökön közöljük, de annyi már most bizonyos, hogy a sztrájk ideje alatt 142 vonat közlekedett. A teljes menetrend csütörtök hajnali üzemkezdetre 

Az előzetes felmérések alapján a munkavállalók 50-60 százaléka vett részt a sztrájkban. A MÁV ZRt. pályavasúti területén 3502 szolgálatba jelentkezett forgalomirányító közül 1728 dolgozó sztrájkolt, míg 1774-en felvették a munkát, vettek részt a vonatközlekedés irányításában, szervezésében. A vasúttársaság gépészeti fenntartási (karbantartási) területén 1883 fő dolgozóból 804 fő sztrájkolt. A MÁV-START Személyszállító Zrt.-nél 507 pénztáros közül 148 sztrájkolt, 651 jegyvizsgálóból (kalauz) 425-en tartottak munkabeszüntetést.  

A vasúttársaság információi szerint a munkabeszüntetés ideje alatt több helyen is közlekedtek a vonatok, mert a vasutasok egy része felvette a munkát. Így például Budapesten, a Déli és Kelenföldi pályaudvaron fogadták és indították a vonatok egy részét.

Hasonló volt a helyzet Újszász, Rákos és Kőbánya-felső állomáson. A Dél-balatoni vasútvonalon közlekedtek a vonatok, mert Fonyódról, úgynevezett központi forgalomirányítással szervezik a munkát. A pusztaszabolcsi és a székesfehérvári vonalon is közlekedett néhány vonat. A főváros Nyugati és Keleti pályaudvarán, továbbá Emőd, Nyékládháza, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Békéscsaba, Győr és Hegyeshalom állomáson viszont szünetelt a vonatközlekedés, mert a többség sztrájkolt.

A vasúti forgalomirányítás továbbra is azon dolgozik, hogy - főként az elővárosi forgalomban -, minél előbb helyreálljon a menetrend. A vonatok reggel nyolc óra óta már minden vonalon közlekednek, de késésekre, járatkimaradásokra még számítani lehet.

A mellékvonalakon, vagy a rövidebb távolságú fővonalakon akár a délutáni órákra is visszaállhat a menetrend. A vasúti közlekedés az esti, de inkább a csütörtök hajnali órákra normalizálódhat teljesen. A munkabeszüntetés miatti kényelmetlenségekért a MÁV ZRt. és a MÁV-START Zrt. az utasok elnézését kéri.

A MÁV-START Zrt. csak a jövő hét elején tud beszámolni arról, hogy mennyi bevételkiesést jelentett a munkabeszüntetés a személyszállító társaságnak, tekintettel arra, hogy kezelési költség levonása nélkül a megvásárolt menetjegyek, IC és IP pótjegyek visszatérítése a sztrájk lemondását követő harmadik nap 24.00 órájáig igényelhető.

Ugrás vissza Ugrás vissza...