Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tornádó Hadművelet Kelet-Magyarországon

Létrehozva: 2008. március 13.
Módosítás: 2008. március 13.
Forrás: Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Vám- és Pénzügyőrség
Országos Parancsnok Hivatala
Kommunikációs Osztály
Budapest, 2008. március 13.

Tornádó Hadművelet elnevezéssel indul ellenőrzéssorozat március hónapban a keleti határszakaszon. A Vám- és Pénzügyőrség, a Rendőrség és a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata együttműködésével zajló fokozott ellenőrzés célja a jövedéki termékek illegális importjának, az embercsempészetnek és a korrupciós jellegű bűncselekményeknek a felderítése, visszaszorítása.

A Magyar Köztársaság schengeni övezethez történt csatlakozását követően érezhetően felerősödött az ún. „zöldhatáron" - vízen és szárazföldön egyaránt - történő illegális cigarettabehozatal és embercsempészet, amelyeket általában szervezetszerűen követnek el. A tapasztalatok szerint a „zöldhatáron" lezajló csempészet keretében nagyobb mennyiségű árut próbálnak meg bejuttatni az országba.

A több szerv együttműködésében megvalósuló akciósorozat célja ezért elsősorban a „zöldhatár" megerősítése, illetve a szervezett bűnözés megelőzése, visszaszorítása. A jogellenes cselekmények megakadályozása érdekében a társszervekkel közösen mobil ellenőrzésekre, akciókra kerül sor március hónaptól.

Ugrás vissza Ugrás vissza...