Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A SZÜF portálon a csak Cégkapuról küldhető űrlapok beküldésében fennakadások tapasztalhatók.

A hiba elhárítását a szolgáltatás üzemeltetői megkezdték.

Szíves türelmét és megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Rendelet a lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatásáról

Cikk:

A központi költségvetésből elkülönített összeggel segíti a kormány azon települések lakóit, amelyekben az országos átlagnál magasabbak az ivóvíz szolgáltatás, szennyvízelvezetés és -tisztítás költségei. A rendelet előírja, milyen feltételekkel lehet pályázni a 2012. évi, összesen 4,5 milliárd forintos hozzájárulásra, mik a pályázat elbírálásának aktuális szempontjai.

 

Az előirányzatban kiemelten kezelik a társadalmi, gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott településeket. Fontos kitétel, hogy a jóváhagyott összeget – ellenőrizhető módon - kizárólag a ráfordítás csökkentésére használhatja fel az önkormányzat, vagy a szolgáltató. A pályázatok elbírálását - egy tárcaközi bizottság segítségével - a vízgazdálkodásért felelős miniszter végzi.

A 4,5 milliárdos támogatásból 50 millió forintot vis major esetekre tartalékol a kormány, ez az ivóvízminőség ideiglenes fenntartására nyújthat fedezetet. Tavaly összesen 626 település önkormányzata felelt meg a kiírásnak, a támogatás így több mint egymillió embert érintett.

A rendelet a "Kapcsolódó anyagok" között olvasható.

Ugrás vissza Ugrás vissza...