Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Zárt a HAPPY-HÉT 2011 vízfogyasztást népszerűsítő országos kampány

Cikk:

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet
ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály
2011. április 19.


2011. április 11-15. között sikeresen lezajlott az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) által koordinált 2. HAPPY-HÉT programsorozat.

A 2007 tavaszán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) támogatásával kidolgozott HAPPY (Hungarian Aqua Promoting Program in the Young – Magyarországi vízfogyasztást népszerűsítő program a fiatalok körében) program keretében évente megrendezésre kerülő HAPPY-HÉT fő célja a vízbevitel növelése, ezzel párhuzamosan a cukros üdítők fogyasztásának csökkentése, oktatás és az egészséges választék biztosítása révén.

A HAPPY-HÉT idén országosan 74 oktatási intézmény, közel 28.000 tanulójának és óvodásának részvételével zajlott. A kampányt összesen 19 vállalat támogatta ingyenesen vagy kedvezményes áron biztosított vízzel. Az OÉTI kiemelt együttműködő partnere a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács volt, mely 9 tagvállalatával vett részt a programban.

A HAPPY-HÉT során az iskolák szabadon dönthettek arról, hogy az OÉTI által felkínált 18-féle program közül melyek segítségével népszerűsítik a vízfogyasztást a gyermekek körében. Ennek megfelelően, az elmúlt egy hét alatt több iskolában beszüntették a cukros üdítők árusítását a büfében, külön csengő figyelmeztetett a vízivásra illetve „vízbárokat” alakítottak ki. Emellett a tanulók a „Vízpróba” keretében sportversenyeken mérhették össze erejüket és számos egyéb szórakoztató program, illetve interaktív oktatás során szerezhettek ismereteket az egészséges folyadékpótlásról.

Az OÉTI a program sikerének érdekében négy korcsoport számára készített 45 perces óratervet és egyéb segédanyagokat, melyeket az Intézet honlapján bocsátott ingyenesen a pedagógusok rendelkezésére. Továbbá minden részt vevő iskolát ingyenes plakátokkal és szórólapokkal láttak el. Az elkészített anyagok továbbra is ingyenesen elérhetők az OÉTI honlapjáról, hiszen cél, hogy az intézményekben ne csak kampányszerűen, hanem folyamatosan neveljék a tanulókat a helyes életmódra.

A programról bővebb információk a www.oeti.hu honlapon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...