Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Dr. Nagy János vezérőrnagy egy évig a SECI Közös Együttműködési Bizottság elnöke

Létrehozva: 2007. május 30.
Módosítás: 2007. május 30.
Forrás: Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága
Budapest, 2007. május 30.


Az országhatárokat átlépő bűnözés megelőzésében és leküzdésében való együttműködés érdekében 1999-ben kilenc dél-kelet-európai állam által megalapított, bukaresti székhelyű Délkelet-Európai Együttműködési Kezdeményezés (Southeast European Co-operative Initiative – SECI) legfontosabb döntéshozó szerve, a Közös Együttműködési Bizottság (Joint Cooperation Committee - JCC) 2007. május 30-31. között a román fővárosban tartja 25. ülését.

A jelenleg 12 tagállammal bíró szervezetbe, a délkelet-európai térség valamennyi országa rendőri, illetve vámösszekötő tisztet delegál, ezért a gyors információcsere révén hatékony eszköze a nemzetközi bűnüldöző együttműködésnek. Az ülés első napján – figyelemmel a Vám Világszervezeten belül szerzett nemzetközi tapasztalatira – Dr. Nagy János vezérőrnagyot, a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokát választották meg a Közös Együttműködési Bizottság elnökévé (mely beosztást társadalmi funkcióban látja el), helyettesévé pedig Ivana Javort, a horvát vámigazgatás főosztályvezetőjét. Az elnöki megbízatás egy évre szól.

Dr. Nagy János vezérőrnagy elkötelezte magát a SECI nemzetközi szervezetté történő átalakítása, ennek érdekében az alapegyezmény aktualizálása mellett, továbbá a határokon átnyúló és a szervezett bűnözés elleni fellépés hatékonyabbá tétele, e tekintetben a vámszervezetek és rendészeti szervek hatékony együttműködése mellett. Célja az Európai Unió, az EUROPOL és - a jelenben és a jövőben is a térségben meghatározó szerepet játszó - SECI szakmai együttműködésének erősítése.

Ugrás vissza Ugrás vissza...