Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Regisztrációs adó elkerülésének vizsgálata

Létrehozva: 2007. június 14.
Módosítás: 2007. június 14.
Forrás: Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága
Kommunikációs Osztály
Budapest, 2007. június 14.

Az elmúlt időszakban a Vám- és Pénzügyőrség észlelte, hogy adóelkerülési céllal az Európai Unió más tagországában forgalomba helyezett, de Magyarországon üzemeltett személygépjárművek száma emelkedett.

A Vám- és Pénzügyőrség felhívja Tisztelt Ügyfelei figyelmét, hogy a közúti közlekedésről szóló törvény értelmében a belföldön üzemeltetni kívánt, külföldi rendszámmal ellátott jármű forgalomba helyezését a jármű belföldi üzembentartója a tulajdonszerzést, illetőleg a jármű behozatalát követő legfeljebb 30 napon belül köteles kezdeményezni.

Mindebből adódóan, ha életvitelszerűen Magyarországon élő személy a más tagországban forgalomba helyezett és annak rendszámával ellátott járművet tartósan a Magyar Köztársaság területén használ, jogsértést követ el.

Az ilyen típusú jogsértő cselekmények kiszűrése érdekében a Vám- és Pénzügyőrség ellenőrzései során fokozza annak vizsgálatát, hogy hazánk területén lakóhellyel rendelkező személyek milyen jogcímen üzemeltetnek más tagországban regisztrált személygépkocsit. Ezen ellenőrzéseket a Mélységi Ellenőrző Csoportok végzik, melyek közutakon, határátkelőhelyek közelében, autópályákon bárhol megállíthatják az autósokat.

Mindezeken túl a Vám- és Pénzügyőrség számára az ellenőrzés lehetőségét biztosítja a külföldi társhatóságokkal kialakított együttműködés rendje.

Ugrás vissza Ugrás vissza...