Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Vám- és Pénzügyőrség harmadik negyedévi ellenőrzési elvei

Létrehozva: 2007. július 3.
Módosítás: 2007. július 4.
Forrás: Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága
Kommunikációs Osztály
Budapest, 2007. július 3.

A Vám- és Pénzügyőrség 2007. harmadik negyedévre vonatkozó, úgynevezett kötelező ellenőrzéseken túli ellenőrzéseinek fontosabb irányai - tekintettel az idegenforgalmi szezonra is- a következők.

A jövedéki ellenőrzések elsődleges célpontjai az alkoholterméket és cigarettát árusító kiskereskedelmi és vendéglátó-ipari egységek, amelyekben próbavásárlás során vizsgálják a pénzügyőrök a készleten lévő jövedéki termékek adózott voltát, a bizonylatok, jövedéki nyilvántartások előírásszerűségét. Az illegális jövedéki termékek kiszűrését az ország bármely területén bevethető alkohol- és ásványolajtermék vizsgáló mobil laboratóriumok, illetve a Dunán és a Tiszán járőröző vámőrhajók segítik.

A vásárlók védelme érdekében a Vám- és Pénzügyőrség tovább erősíti ellenőrzési tevékenységét a forgalmas közterületeken, a hamis márkajelzésű termékekre és az egészségre ártalmas élelmiszerekre koncentrálva.    

Az elmúlt időszakban tapasztalt visszaélésekre tekintettel különös hangsúlyt kapnak a hulladékgazdálkodással kapcsolatos ellenőrzések, továbbá a szlovák honosságú gépjárművek magyarországi használatával kapcsolatosan a regisztrációs adófizetés esetleges elkerülésének vizsgálata.

A mezőgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedéki adó visszatérítését 2007. július 1-től a jogosultak elektronikus formában is kérhetik a vámhatóságtól. Tekintettel arra, hogy ilyenkor a gázolaj-beszerzési számlákat nem kell a bevalláshoz csatolni, a Vám- és Pénzügyőrség kiemelt figyelmet fordít az elektronikus bevallások megalapozottságának ellenőrzésére.

Ugrás vissza Ugrás vissza...