Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Vám- és Pénzügyőrség 2008. évre vonatkozó ellenőrzési irányelvei

Létrehozva: 2008. március 19.
Módosítás: 2008. március 19.
Forrás: Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Vám- és Pénzügyőrség
Országos Parancsnok Hivatala
Kommunikációs Osztály
Budapest, 2008. március 19.

A Vám- és Pénzügyőrség 2008. évre vonatkozó, úgynevezett kötelező ellenőrzéseken túli ellenőrzéseinek fontosabb irányai a következők:

A jövedéki ellenőrzések elsődleges célpontjai az alkoholterméket forgalmazó nagy- és kiskereskedelmi egységek, az alkoholtermékeken alkalmazott vonalkódos zárjegyek, továbbá a jövedéki adót visszaigénylő alanyok fokozott ellenőrzése.

A Vám- és Pénzügyőrség kiemelt figyelmet fordít 2008-ban az ásványolajtermékek, alkoholtermékek és dohánygyártmányok importjának ellenőrzésére, továbbá a közterületeken, piacokon, alkalmi vásárokon, illetve a turisztikai szempontból kiemelt helyszíneken árusított illegális jövedéki termékek kiszűrésére.

A vám szakterületen a Vám- és Pénzügyőrség 2008-ban az utólagos ellenőrzésekre helyezi a hangsúlyt, vizsgálja különösen az áruk vámkezelésének megtörténtét, a vámérték kimunkálásának, az áru tarifális besorolásának, valamint a vámkedvezmények vagy vámmentességek igénybevételének jogszerűségét.

Kiemelt vizsgálati területek 2008. évben:

- Az élelmiszer termékek, élelmiszer kiegészítők,
- szórakoztató és híradástechnikai termékek, háztartási gépek és készülékek,
- az egyszerűsített raktári engedélyes gazdálkodók,
- az egyszerűsített vámeljárások,
- vámmentes vámeljárások.

Az ellenőrzések kiterjednek az európai uniós csatlakozás előtti és utáni időszakra egyaránt.

A környezetvédelmi termékdíj bevallásával, beszedésével, visszaigénylésével és ellenőrzésével kapcsolatban a Vám- és Pénzügyőrség a termékdíjas rendszerben eddig nem szereplő gazdálkodók hatósági rendszerbe történő felvételét tekinti elsődleges feladatának. A 2008. második felében kezdődő ellenőrzések az egyéb kőolajtermékek, gumiabroncsok, valamint az elektromos és elektronikai berendezéseket forgalmazó, illetve a kereskedelmi csomagolást végző kötelezettek tevékenységének vizsgálatára irányulnak.

Ugrás vissza Ugrás vissza...